Frygt

Ni forskellige fag har jeg undervist i, under fem forskellige læreruddannelser. Derudover har jeg deltaget i et internationalt projekt ReadIt, det  tværprofessionelle (sidst som TIP), Didaktisk Håndværk, (Odense – Skårup og Amtscentralen – et “Ny lærer” projekt på 4.- og 5. årgang), NetsamnetuddannelsenInformationsteknologiTværfaglig klyngeABC (et “halvdidaktisk” koncept fra UC London), KvaNstudieturleder i London igennem fem år, en vild tværprofessionel klynge, bogudgivelser i England og Sydkorea, og …

Det har været pragtfuldt og jeg har nydt det hele, både undervisningsfagene og alt det andet. Livet med de studerende, fortællingen om Grundtvig: Kirken, kampen, kvinderne og kærligheden som jeg i nogle år rejste rundt med sammen med en pianist, underlige opgaver og ideer som festtalen ved seminariets 200 års jubilæum, hvor jeg for første gang tryllede med forskellige medier og fik alle de fremmødte honoratiores, med ministeriets kontorchef i spidsen, til at synge Når jeg ser et rødt flag smælde. H.C. Andersens vaudeville En nat i Roskilde som rektor Jørgen Knudsen og jeg opførte på Andresens 200 års fødselsdag, og Sprogets dør, og … Det har været vildt, det har været dejligt!

Ovenstående er fra den opsigelse jeg sendte i februar, så nu er det altså forbi – næsten, for jeg forventer at færdiggøre et hold i efteråret og er da ikke afvisende over for andre opgaver, hvis der er brug for mig.

I vores tvæprofessionelle klynge, hvor jeg er sammen med tre fra pædagoguddannelserne i Odense og Jelling har vi tidligere lavet En unyttig udgivelse og vil her i år barsle med Ineffektiv Undervisning. Jeg bidrager med tre artikler: Frygt, Fortryllelse og Frihed. Frihed blev udsendt som nyhedsbrev i januar og her følger så Frygt.

I begyndelsen af artiklen står: “En gang i løbet af foråret 2022 skal jeg holde et oplæg om dannelse.” Det var d. 22. april, men måske bliver det gentaget.

Kommer der flere nyhedsbreve? Ja, det tror jeg da!